Forsiden
Engergiklasse og engergiforburg
Gode råd om tørretumblere
Min bluse er krympet
Overvejelser inden du køber tørretumbler
Tørreskabe
Tørretumblerens historie
Vigtig viden om tørretumblere

Vigtigt at vide om tørretumblere

Når man skal ud at købe en tørretumbler kan man blive ramt af ord, som man ikke aner, hvad betyder. Derfor kan det være en god ide at lave lidt research, før man finder dankortet frem.

Der er nogle overordnede elementer, som er vigtige at vide om tørretumblere, da det kan give dig en god ide om, hvad det egentlig er, du ønsker i en tørretumbler.

Aftræks og kondenstørretumblere
Der er to typer af tørretumblere: Aftrækstørretumbler og kondenstørretumbler.

En aftrækstørretumbler blæser fugt og varm luft ud gennem rør, som er at finde enten på bagsiden eller siden. Med andre ud så har denne tumbler et aftræk ud til det fri, og dermed leder den varme luft og fugt væk, som skabes, når den kører. En aftrækstumbler tørrer tøjet hurtigere og bedre end en kondenstørretumbler.

En kondenstørretumbler kræver ikke et aftræk for at fungere, da luften og fugten bliver afkølet, og dermed bliver til vand, som bliver opsamlet i en beholder i tumbleren eller ledes væk til et afløb. Det betyder, at det er nemmere at placere og montere en kondenstørretumbler, da man ikke er afhængig af, at der skal være et udtræk. Det er dog vigtigt at huske, at en kondenstørretumbler skal placeres i et rum, hvor der er mulighed for at udluftning, da den afgiver lidt fugtigt luft til rummet.

Miele-tørretumbler

Kapacitet
Ligesom med vaskemaskiner, så kan man få tørretumblere med større eller mindre kapacitet. Eksempelvis hvis du bor alene kan det tænkes, at du har brug for en mindre kapacitet, men hvis man bor i større husstand, så kan der være brug for en tørretumbler, som kan tage 7-8 kg tøj. En god hovedregel er at have samme "størrelse" vaskemaskine og tørretumbler, da det vil spare på energiforbruget i forhold til, når der skal tørres tøj.

Funktioner der forbedrer tørreprocessen
Der er sket en stor udvikling inden for de hårde hvidevare, og det gælder også tørretumblere. Det betyder, at man kan få tumblere med forskellige specifikationer, som forbedrer oplevelsen af tørreprocessen.

Dampfunktion
Nogle tørretumblere har en indbygget dampfunktion. Det vil sige, at alle programmerne indeholder en anti-krøl funktion. Denne anti-krøl funktion betyder, at dit tøj ikke bliver krøllet, selvom du ikke får tøjet ud med det samme , når maskinen har kørt færdigt.

Lys i tromlen
Det er en lille indvendig lampe, som bliver tændt i omkring 30. sekunder, hvilket giver dig muligheden for at tjekke tøjet i løbet af processen. Selvom det er en lille detalje, så er det ret praktisk.

Elektronisk styrede tørretumblere
En elektronisk styret tumbler er udstyret med en fugtsensor. Denne fugtsensor sørger for, at der altid bliver brugt mindst mulig energi, når dit tøj bliver tørret. Grunden til, at dette er muligt, er, at fugtsensorerne løbende måler, hvor "tørt" tøjet er, og når tøjet når den forudindstillede tørhedsgrad, så stopper maskinen automatisk samtidig med, at den fortæller dig, at processen er færdig ved hjælp af en høj lyd.

Fuzzy logic
Denne funktion sørger for, at der ikke sker en form for overophedning samt sikrer, at tøjet ikke krymper på grund af for høj varme. Dette er muligt, fordi at der i tumbleren er indbygget en mikroprocessor, som hele tiden måler fugtigheden i udblæsningsluften.Copyright Toerretumbler-guiden.dk 2012 E-mail: info@toerretumbler-guiden.dk