Forsiden
Engergiklasse og engergiforburg
Gode råd om tørretumblere
Min bluse er krympet
Overvejelser inden du køber tørretumbler
Tørreskabe
Tørretumblerens historie
Vigtig viden om tørretumblere

Tørretumblerens historie

Tørretumbleren er en kærkommen opfindelse, som har gjort livet betydelig nemmere for mange husstande. I 2007 viste en undersøgelse, at over 50 % af danske hjem havde en tørretumbler, men de færreste ved, hvordan det hele startede.

Tørretumbleren er helt uundværligt i de fleste hjem, men før tørretumblerens tid blev alt tøj lufttørret. Det vil sige, at det var ret essentielt, at det ikke regnede, når tøjet skulle tørres. Men i 1799 opfandt franskmanden Pochon verdens første tørretumbler, men der gik mange år før, at den tørretumbler, som vi" kender" i dag, så dagens lys. Denne tendens startede i begyndelsen af 1900 tallet, da den første elektriske tørretumbler blev opfundet, og siden da har denne hjælpsomme opfindelse spredt sig rundt i hele verden. Ikke desto mindre var det først i 1970'erne, at tørretumbleren var at finde i de danske hjem. Det var dog stadig en luksus vare, som var forbeholdt de få. Men i takt med udviklingen samt antallet af tekstiler er steget per person, så er der opstået et behov for at kunne vaske og tørre sit tøj hurtigere. Det er blandt andet derfor, at tørretumblere i dag er fast inventar i mange danske hjem.

Det er ikke kun antallet af tørretumblere som stiger, det gør standarden inden for tørretumblere også. Tumblerne er blevet meget mere avanceret samt de på samme tid har formået at blive ydereligere energieffektive. Selv prisen er ligeledes blevet mere overkommelig, hvilket betyder, at mange forbrugere i dag har råd til at købe en tørretumbler. Med andre ord så bærer markedet præg af, at der er et stort udvalg af billige tumblere, som samtidig er af høj kvalitet. Så selvom man ikke har råd til den dyreste maskine på markedet, så kan man stadig få en tørretumbler, som kan klare ens nyvaskede tøj nemt og effektivt.

Der er ingen tvivl om, at tørretumbleren er kommet for at blive, det er dog vigtigt at huske, at en tørretumbler i gennemsnit har det samme elforbrug som et køleskab. Med andre ord så er en tørretumbler lidt af en energisluger. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man bruger sin tørretumbler energivenligt og effektivt. Det vil nemlig betyde, at du kan spare penge på budgettet samt give naturen en hånd i forbindelse med dit lavere energiforbrug.

Copyright Toerretumbler-guiden.dk 2012 E-mail: info@toerretumbler-guiden.dk