Forsiden
Engergiklasse og engergiforburg
Gode råd om tørretumblere
Min bluse er krympet
Overvejelser inden du køber tørretumbler
Tørreskabe
Tørretumblerens historie
Vigtig viden om tørretumblere

Tørreskabe - et alternativ til tørretumbleren

Tørretumblere er ikke fremmed for de fleste mennesker, men der eksisterer også et andet alternativ til, når tøjet skal tørres: Tørreskabe.

Et tørreskab, kan ligesom tørretumblere, tørre tekstiler. Fordelen ved tørreskabe er dog, at de kan tørre tekstiler, som er mere sarte, og som ikke kan komme i tørretumbleren. Det kan for eksempel være tekstiler af uld og silke. Desuden kan man også tørre sko og støvler samt du kan hænge regntøjet eller rideudstyret ind til tørre. Hvis du kører på motorcykel, kan det også være en fordel med et tørreskab. Din motorcykeldragt kan nemlig nemt komme ind i tørreskabet og tørre. Derudover er der mange børnehaver, som har tørreskabe stående i institutionerne, da de er en kæmpe hjælp i vintermånederne, hvor de små poder tumler rundt ude i det våde og kolde vejr. Tørreskabe er utrolig velegnet til at tørre våde flyverdragter og gummistøvler. Det er dog vigtigt som forældre at tjekke, om dit barns tøj kan tåle at blive tørret i et tørreskab.

Kapaciteten for tørreskabe er på omkring 3-4 kg, og modellerne adskiller sig selvfølgelig i forhold til forskellige funktioner og autoprogrammer. Du kan for eksempel få nogle tørreskabe, som har elektronisk sensorstyring, som betyder, at tørreskabet selv slår fra, når tøjet er dejlig tørt. Denne funktion kan faktisk resultere i en besparelse på elregningen på op til 40 % i forhold til modeller med mekanisk styring. Andre tørreskabe vil have en form for timerfunktion, hvor en fast tid bliver indstillet. Nogle af de meste kendte producenter af tørreskabe er Elektrolux, Brandt og ASKO Vølund.

Når man skal ud at købe en tørretumbler, skal du tænke dig om, da det er en stor investering. Det samme gælder, når du skal investere i et tørreskab. Generelt set er et tørreskab en større udskrivning end en tørretumbler, hvilket også er vigtigt at tage i mente. Tørreskabet kan dog klare opgaver, som en tørretumbler ikke kan, derfor kan det være, at et tørreskab vil være det rette valg for dig.

Copyright Toerretumbler-guiden.dk 2012 E-mail: info@toerretumbler-guiden.dk