Forsiden
Engergiklasse og engergiforburg
Gode råd om tørretumblere
Min bluse er krympet
Overvejelser inden du køber tørretumbler
Tørreskabe
Tørretumblerens historie
Vigtig viden om tørretumblere

Min bluse er krympet - hvorfor?

Tørretumbleren er et rigtig godt redskab, når det nyvaskede tøj skal blive tørt i en fart, men der er ikke noget værre, end hvis man kommer til at tørre yndlingsblusen i tørretumbleren og vupti, så kan niecen passe den. Det er nemlig ikke alt tøj, som vil overleve en tur i varmen.

Der er mange typer af tekstiler, og de reagerer alle sammen forskelligt i en tørretumbler. Derfor kan du her se en oversigt over, hvilket tøj der kan tåle en tur i tumbleren.

Bomuld
Bomuld er velegnet til at tørre i en tørretumbler, og det også bliver dejligt blødt. Det er dog vigtigt at huske, at bomuld også kan krybe en smule.

Acetat
Acetat er et meget sart stykke stof, og det bruges for det meste til silkelignende tøj som for eksempel slips og kjoler. Dette stykke tekstil er meget sart og har nemt ved at krølle. Derfor bør det ikke tørres i tørretumbleren.

Uld
Der findes mange typer af uld, og det er et meget slidstærkt stykke stof, som helst skal vaskes i hånden. Derfor vil det ikke være en god ide at putte uldtrøjen i tørretumbleren, da den vil krympe rigtig meget

Akryl
Akryl er et syntetisk fibermateriale, som ligner uld, der er dog den forskel, at det er lettere. Men som uld, er akryl ikke glad for varme, og derfor bør man undgå at putte det i tørretumbleren.

Hør
Hør kan godt tåle at komme i tørretumbleren, men man skal dog være opmærksomhed på, at noget af glansen kan forsvinde.

Syntetisk tekstil
Syntetisk tekstil kan sagtens komme i tørretumbleren, og hvis man bliver træt af, at tøjet bliver statisk elektrisk, så kan man vaske tøjet med skyllemiddel i vaskemaskinen.

Et godt råd: tjek altid vaskeanvisningen, som sidder på vrangsiden af tøjet.

Miele-tørretumbler
Copyright Toerretumbler-guiden.dk 2012 E-mail: info@toerretumbler-guiden.dk