Forsiden
Engergiklasse og engergiforburg
Gode råd om tørretumblere
Min bluse er krympet
Overvejelser inden du køber tørretumbler
Tørreskabe
Tørretumblerens historie
Vigtig viden om tørretumblere

Gode råd om tørretumblere

En tørretumbler har et højt energiforbrug, men man kan tage sig nogle forbehold, som kan forkorte tørreprocessen, og derved den tid som tørretumbleren kører. Det vil i sidste ende formindske energiforbruget.

Derfor har vi sammensat nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt kan forbedrer tørreprocessen, og derved det samlede energiforbrug.

Prop ikke tumbleren
Det er en rigtig god ide ikke at proppe tørretumbleren, da det kan forlænge tørretiden unødvendigt.

Centrifuger tøjet i vaskemaskinen
Centrifugering giver meget mindre vand i tøjet. Det vil sige, at tørretiden i tørretumbleren vil blive kortere, hvilket betyder, at der ikke skal bruges ekstra strøm.

Husk at rense fnugfilteret
Det er nødvendigt at huske at rense fnugfilteret, for hvis filteret er dækket med fnug, så har varmen sværere ved at trænge igennem, og derfor skal der produceres meget mere varm luft til at tørre tøjet. Derfor er det en god ide at rense fnugfilteret efter brug af tørretumbleren.

Sortér vasketøjet
Når du skal tørre tøj, så er det bedst at sortere tøjet, da forskellige tekstiler ikke kan tåle varmen på samme måde. Hvis du er i tvivl, kan du tjekke vores punkt med "Min bluse er krympet - hvorfor?".

Tørrebolde
Tørrebolde er specialfremstillede bolde, som man putter ind sammen med tøjet, når det skal tørres. Boldene gør, at luften cirkulerer meget bedre rundt, og derfor kan tørretiden nedsættes.

Brug tørresnoren nogle gange
Man kan med fordel nogle gange vælge at bruge tørresnoren for eksempel om sommeren, hvor vejret henvender sig mere til at tørre tøj ude i det fri.

Miele-tørretumbler
Copyright Toerretumbler-guiden.dk 2012 E-mail: info@toerretumbler-guiden.dk