Forsiden
Engergiklasse og engergiforburg
Gode råd om tørretumblere
Min bluse er krympet
Overvejelser inden du køber tørretumbler
Tørreskabe
Tørretumblerens historie
Vigtig viden om tørretumblere

Energiklasse og energiforbrug på tørretumblere

Miljø og energiforbrug har været nogle af de tilbagevendende emner i medierne de sidste mange år, og derfor er der kommet meget mere fokus på energibesparende tiltag i forhold til offentlig og privat forbrug. Det betyder, at der er kommet skrappere krav i forhold til hårde hvidevare, som er fast inventar i de fleste hjem.

Et af resultaterne af denne udvikling er EU's energimærkningsordning, som giver forbrugeren et bedre billede af, hvor stort et energiforbrug den enkelte hvidevare har. Skalaen spænder fra energiklasse A (lavt forbrug) til energiklasse G (højt forbrug), og skalaen gælder for alle hvidevarer. Derudover så betyder det også, at det er den samme procedure, som gælder for alle producenter, hvilket gør, at forbrugeren nemmere kan gennemskue og sammenligne produkterne og deres energiforbrug.

Derfor kan det godt svare sig som forbruger at vise en ekstra interesse for, hvilken energiklasse ens hvidevarer har, da energiklassen kan betyde, at man sparer penge på regningerne i det lange løb.

Tørretumblere

Energiklasse giver dig derfor et billede af, hvor stort et energiforbrug en tørretumbler har, og skalaen spænder sig fra A til G. Det vil sige, hvis din tørretumbler ligger i energiklasse A, så er energiforbruget lavt, og du kan spare nogle penge på elregningen, men hvis den ligger i energiklasse G, så er forbruget væsentlig højere.

Energiforbruget ved både aftræks- og kondenstørretumblere er højt, men aftrækstumblere er en anelse mere energieffektive. Kravene for at få energimærke A er ret skrappe for tørretumblere, og det er kun de tørretumblere, som har indbygget en varmepumpe, som kan få energimærke A. Da det kun er kondenstørretumblere, som har varmepumper, er disse de eneste, som kan opnå energimærke A.

Copyright Toerretumbler-guiden.dk 2012 E-mail: info@toerretumbler-guiden.dk